Reiki

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Universele levensenergie is de energie rondom ons heen. Alles wat leeft en groeit heeft deze energie nodig om te kunnen bestaan. We kunnen deze energie voelen wanneer we ons in de natuur begeven. De meeste mensen kennen waarschijnlijk het onbeschrijfelijke gevoel van een zijn met de natuur, als je bijvoorbeeld langs de slootkant zit of in het bos wandelt.

Iedereen beschikt over Reiki. De universele levensenergie wordt bij onze geboorte meegegeven. Als klein kind ben je helemaal open en de energie stroomt dan nog ongehinderd door je heen. Door het verdringen van emoties in de eerste levensjaren, problemen met je ouders, dingen die op je af komen die minder prettig zijn, wordt vrijwel bij iedereen deze levensenergie geblokkeerd. Een tekort aan deze energie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziektes en kwalen. Hoe meer de energie wordt geblokkeerd des te meer jij jezelf afsluit. Door jezelf te behandelen met Reiki kun je de pijn verzachten en veranderen.

Reiki is een methode die werkt door handoplegging. Het eerste wat Reiki voor ons doet is het op gang brengen van ons natuurlijk herstellend vermogen. Door eenvoudig je handen op je lichaam te leggen stroomt Reiki door je heen naar de plaats waar het nodig is. Denk maar eens wat je automatisch doet als je kies- of hoofdpijn hebt. Je legt je handen op de pijnlijke plek! Als je ergens van schrikt, leg jij je handen vaak automatisch op je keel of vlak daaronder.

Reiki ontspant, geeft je rust en versterkt het afweersysteem dat je helpt je lichaam en geest te ontgiften. Oude emoties komen weer naar boven, door jezelf Reiki te geven kun je deze makkelijker loslaten. je hoeft hiervoor niet bang te zijn, je krijgt niet meer te verwerken dan wat je aan kunt.

Je kunt met je handen Reiki aan jezelf geven of aan anderen. Iedereen kan het leren. Het is geen geloof en je hoeft niet paranormaal begaafd te zijn. Je hoeft het alleen maar te willen. Je kan het overal eenvoudig toepassen in allerlei situaties: op school, in huis, op je werk, overal waar stress of andere worden ervaren.

Kort gezegd:

Reiki is een helende energie, die tijdens een Reiki behandeling via de handen doorgegeven wordt aan de persoon.

Reiki is een harmonische trilling, die van nature naar de plaats met de meeste disharmonie gaat. Het mooie is dus dat Reiki energie precies daar werk doet, waar dat het meest nodig is.

Bij de één op het fysieke vlak, bij de ander psychisch of emotioneel.

Belangrijk om te realiseren.


IET/ Reiki/ Seichem/ Reconnectieve Healing stellen geen diagnose, en genezen geen ziekte.

Verder is IET/ Reiki/ Seichem/ Reconnectieve Healing niet bedoeld om de traditionele medische benaderingen te vervangen.
Als IET/ Reiki/ Seichem / Reconnectieve Healing -behandelaar behandelen we het energetisch lichaam en ondersteunen we de klant hiermee in het zelfhelend proces.