De Jaspis

Praktijk voor Natuurgeneeskunde.

Klankschalen Meditatie

Een klankschaal is een muziekinstrument in de vorm van een schaal dat vervaardigd is uit een legering van verschillende metalen, waaronder goud, zilver en koper en kunnen qua afmeting, kleur, wanddikte en samenstelling van elkaar verschillen.

Klankschalen zijn afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in de verschillende staten in de Himalaya. Ze worden o.a.gebruikt als, slaginstrumenten, relaxatie ondersteunende geluidsbronnen en als instrumenten bij het snoezelen. Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur.

Gebruik van klankschalen

Klankschalen worden toegepast in meditatie vanwege de rustgevende klanken en ontspanningstechnieken, vaak in de vorm van een belevingsmeditatie. In de alternatieve therapie/massage worden ze gebruikt voor de klankschaaltherapie, voor diepgaande ontspanning op lichamelijk en geestelijk niveau. Ook wordt het geluid van de klankschaal gebruikt omdat het geluid diep in het lichaam spanningen zou lostrillen.

Bij de klankschalen meditatie wordt ook een rainstick en oceandream gebruikt. Wat een merkbare meerwaarde in de beleving weer geeft.

De klankschalen pas ik vaak toe bij ouderen die mentale of lichamelijke problemen, als belevingsmeditatie.

En wordt toegepast in een klankschalenmediatie voor iedereen.

Zie daarvoor de agenda.